Ystävällisempiä valintoja ympäristölle

Ystävällisempiä valintoja ympäristölle

Onnistunut remontti tuo hyvän mielen. Sisintä hivelevä olo syntyy paitsi onnistuneesta muutoksesta myös tuotevalinnoista. Remontin ympäristöjalanjälki on pienempi, kun käytät ekologisia maaleja, tapetteja ja muita rakennusaineita. Eikä laadustakaan tarvitse tinkiä.

Löydät Ekompi remontti -tuotteet ja asiantuntijat Värisilmä-myymälöistä.

Katso Värisilmä-myymälät

Maalit

Kun valitset hengittävän ja hajuttoman maalin, niin kotisi kiittää. Olemme poimineet valikoimastamme ekompia maalivaihtoehtoja.

Vintro Supreme -sisämaalit ovat sekä riittoisia että ekologisempia

Huom! Vintro Supreme maalit nyt etuhintaan verkkokaupasta –50 %. Vintro Supreme on mattapintainen sisustusmaali erityisesti seiniin ja kattoihin. Vintron maalit ovat lähes hajuttomia, vesiohenteisia ja sisältävät vain vähän VOC-yhdisteitä. Ekologisuutta on myös Vintro Supremen riittoisuus; 2,5 litran astia riittää lähes 40 neliömetrin maalaamiseen. Valittavissasi on kymmeniä valmissävyjä, joista saat sekoittamalla myös omia värisävyjä.

Monikäyttöinen Vintro Chalk Paint on turvallinen valinta

Vintro Chalk Paintia voit käyttää lähes mille tahansa pinnalle kotonasi. Kalkkimaalit ovat sisustajien ja tuunaajien suosiossa. Niillä saa kauniin pinnan, ovat helppoja käsitellä ja lisäksi ne ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää esimerkiksi lasten leluissa ja huonekaluissa. Vesiohenteinen Vintro-kalkkimaali on yksi Suomen suosituimmista kalkkimaaleista. Ne ovat lähes hajuttomia ja niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia VOC-yhdisteitä.

Maalivalinnalla on merkitystä niin kotisi sisäilman kuin maalin ympäristövaikutustenkin kannalta.

Muovittomat Coloria Greenline -sisämaalit

Coloria Greenline on turvallinen ja ympäristöystävällinen sisämaali. Greenline on puhdistuksen kestävä, ekologinen, täysin muoviton ja hajuton niin maalatessa kuin valmiina pintana. Vesiohenteinen Greenline muodostaa seinään hengittävän pinnan. Maalin sideaine on ympäristöystävällinen luonnonöljy. Greenline ei vapauta huoneilmaan VOC-yhdisteitä, formaldehydiä tai ammoniakkia.

M1-luokiteltu maali kertoo tutkitusti puhtaammasta sisäilmasta. Maalilla on antimikrobinen vaikutus, joka kestää koko maalipinnan elinkaaren. Kotimaiset Greenline-sisämaalit ovat sävytettävissä Unelmien Värit -värikartan ja useimpien muiden värikarttojen mukaan. Ekologisuuden vuoksi ei ole tingitty laadusta, vaan maaleilla on erinomainen peittävyys, sävytarkkuus ja maalattavuus.

  • Greenline Sisustusmaalilla saat aikaan silkinhimmeät sisäpinnat.
  • Puolihimmeä Greenline Remonttimaali on valintasi, jos haluat pesunkestävää pintaa sisäseiniisi.
  • Saatavana on myös Greenline Pohja- ja kattomaali.
  • Coloria Öljyvaha Valkea tarjoaa luonnollista kauneutta valmisvalkoisena. Se on vesiohenteinen, hengittävä, luonnonöljyä ja vahaa sisältävä öljyvaha puupinnoille sisätiloihin.

Öljyvaha Valkea on tarkoitettu puupuhtaille pinnoille kuivissa ja kosteissa sisätiloissa. Se on hajuton öljyvaha, joka imeytyy hyvin puuhun muodostaen hengittävän, luonnollisen kauniin likaa ja vettä hylkivän valkean pinnan. Vesiohenteinen Öljyvaha Valkea kuuluu parhaaseen M1-päästöluokkaan. Tarvittaessa Öljyvaha Valkealla käsitelty pinta on myös päällemaalattavissa peittävillä maaleilla. Tätä ominaisuutta ei ole markkinoilla olevissa vastaavissa tuotteissa ollut ikinä!

Katso Greenline-tuoteperhe Osta Vintro-maaleja

Remontti-Ässä on ekologisempi klassikkomaali
Tiesitkö, että suomalaisille tuttu luottomaali Remontti-Ässä on monin tavoin ystävällisempi ympäristölle?

Kaikille tuttu Tikkurilan Remontti-Ässä on kestävä valinta maalaukseen. Allergiatunnus, Joutsenmerkki ja M1-luokitus takaavat, että se on sekä ympäristön että kotisi kannalta hyvä ja turvallinen maali. Vähäpäästöinen ja paloturvallinen Remontti-Ässä ei sisällä hajusteita tai muita ärsyttäviä aineita. Maali on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien.

Joutsenmerkitty Biora 20 on vähän luontoa kuormittava maali
BIORA 20 -sisämaali on täysin liuotinvapaa ja maalatessa siitä haihtuu vain vettä.

Teknoksen vesiohenteinen BIORA 20 on sisäseiniin ja –kattoihin tarkoitettu, helposti levitettävä ja puhdistettava yleismaali. Joutsenmerkki kertoo mm., että BIORA 20 ei sisällä ftalaatteja eikä raskasmetalleja. BIORA 20:lla on myös M1-luokitus sekä Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

Tutustu kaikkiin maaleihin verkkokaupassa

Lattiat

Suomalainen Timberwise edelläkävijä ympäristöystävällisissä lattioissa.

Lattiat ovat kodin suurin yhtenäinen pinta. Kun ne on tehty hyvistä raaka-aineista, niiden tuottamat päästöt kodin sisäilmaan ovat olemattomat. Timberwise panostaa kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen.

Loimaalainen perheyritys on ensimmäinen parketinvalmistaja maailmassa, joka on kokonaan luopunut formaldehydipitoisten liimojen käytöstä kaikissa tuotteissaan. Yritys on myös ainoa parketinvalmistaja Suomessa, jonka tuotteilla on Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus eli yrityksen lattiat eivät tuota huoneilmaan esimerkiksi haitallisia ja ärsyttäviä kemikaali- ja hajustepäästöjä. Timberwisen raaka-aineet ovat myös eettisiä. Yritys ei käytä tuotteissaan eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja, vaan kaikki valmistuksessa käytetty puu on peräisin eurooppalaisista PEFC-sertifioiduista metsistä.

Timberwise Tammi Classic Biscuit Grey, harjattu ja öljyvahattu parketti.

Timberwise-parketit voit ostaa kaikista täyden palvelun Värisilmä-myymälöistä. Timberwisen parketit on tarkoitettu Sinulle, joka arvostat luonnollisuutta, turvallisuutta sekä korkeatasoista suomalaista laatutyötä.

Timberwisen parketit täyttävät kaikki asianmukaiset EU-standardit: Tuotteilla on CE-merkintä sekä EU-säännösten mukainen rakennustuotteiden suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP). Tuotteet on luokiteltu rakennusmateriaalien tiukimpiin päästö- ja liimasaumaluokkiin, kuten JAS2. Timberwisen tuotteilla on myös Suomen korkein päästöluokitus, M1-luokitus.

Lattioiden valmistuksessa pyritään hyödyntämään prosessissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet: Esimerkiksi sahaamisen yhteydessä syntyvä puru käytetään kuivaamojen lämmittämiseen. Timberwise tuottaa osan käyttämästään sähköstä omilla aurinkopaneeleilla.

Lue lisää:
Timberwisen parketit

Tapetit

Kestävästi valmistettua, muovitonta tapettia.

Tiesitkö, että valtaosa Euroopassa myydyistä tapeteista on päällystetty PVC:llä? Tarjoamme sinulle ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Valtaosa Euroopassa myydyistä tapeteista päällystetään hengittämättömällä polyvinyylikloridilla (PVC). PVC:n prosessoinnissa käytetään liuottimia sekä pehmentimiä, jotka tuottavat päästöjä ilmaan. Lisäksi PVC:n polymeerit sisältävät klooria, jotka voivat muuntua ihmiselle ja ympäristölle haitallisiksi klooriyhdisteiksi ja dioksiineiksi, jos niitä ei hävitetä asianmukaisesti.

Värisilmän tapettivalikoimasta löydät ekompia vaihtoehtoja myös tapetteihin. Boråstapeter, Cole & Son ja Engblad & Co tarjoavat hengittävyydeltään lähes paperitapettien veroisia kuitutapetteja, joissa ei käytetä lainkaan PVC-päällystettä. Kuitutapettien lisäksi Boråstapeterilla on tarjolla myös perinteisten, hengittävien paperitapettien mallisto. Edellä mainittujen tapettien valmistaja WallVision on panostanut muutenkin ympäristöystävällisyyteen tuotantoprosessissaan. Tapeteissa käytetään ainoastaan vesipohjaisia värejä, liimoja ja päällysteaineita. Täyteaineina käytetään luonnollisia materiaaleja, kuten kalsiumkarbonaattia.

Tehdas käyttää paperia, joka on valmistettu FSC-sertifioiduissa paperitehtaissa ja tehtaan jätteistä tehdään polttolaitoksessa sähköä. Paperimassan valmistukseen kaadettujen puiden tilalle istutetaan vastaava määrä uusia.

Osta tapetit verkkokaupasta

Laatat

Ragnon keraamiset laatat luovat edellytykset kodin puhtaalle sisäilmalle

Pintamateriaaleista keraamiset laatat ovat kenties ympäristöystävällisin vaihtoehto niin raaka-aineidensa kuin valmistusmenetelmänsäkin puolesta.Värisilmän valikoimiin kuuluvat Ragnon laatat ovat hyvä valinta ekotietoisen kotiin. Ne valmistetaan polttamalla luonnonmateriaaleista, kuten savesta, kvartsista ja maasälvästä. Koska laatat eivät sisällä mitään synteettistä, niiltä ei edellytetä esimerkiksi vähäpäästöisyydestä kertovia M1-päästötestejä, vaan ne rinnastetaan suoraan M1-tuotteisiin ilman testausta.

Ragnon laattojen valmistus on ympäristötehokasta. Prosessivesi puhdistetaan ja johdetaan uudestaan tuotantokäyttöön, jolloin vesi ei kuormita jätevesiverkostoa eikä -puhdistamoa. Polttoprosessissa käytetään puhdasta kaasua ja siitä syntynyt hukkalämpö hyödynnetään tuotteiden kuivatuksessa ja tehdastilojen lämmityksessä. Osalla Ragnon tuotteista on EU:n Ecolabel-sertifikaatti, joka kertoo ympäristövaatimusten täyttämisestä sekä energiaresurssien järkevästä käytöstä. Laattojen valmistuksessa vähintään 10 % raaka-aineesta on kierrätysmateriaalia, minkä ansiosta Ragnon laattoja käyttämällä voi ansaita pisteitä rakennuksen ympäristötehokkuudesta kertovan LEED-sertifikaatin saavuttamiseksi.

Tilaa laatat verkkokaupasta

Lähde: Valmistajat


Seuraa Ekompi remontti -tuotevalikoiman kehittymistä ja laajenemista! Tilaa uutiskirjeemme sivun alareunasta.

Voit lukea tästä lisätietoa sertifioinneista.