Kannelmäen helmi
– Tunnetila-suunnittelija venyy jopa diplomaatiksi

Kannelmäen helmi
– Tunnetila-suunnittelija venyy jopa diplomaatiksi

Mittavissa sisustusprojekteissa Tunnetila-suunnittelijan rooli voi olla hyvinkin monipuolinen.

Tunnetila-suunnittelija Salla Savolainen Värisilmä Tammistosta tekee jo toista yhteistä projektia Elina Kotirannan ja Eero Lounasvaaran kanssa. Heikki ja Kaija Sirénin suunnittelema alkuperäiskuntoinen 60-luvun rivitaloasunto Kannelmäestä on muuttumassa vaaleammaksi, avarammaksi ja käytännöllisemmäksi. ”Elina ja Eero ovat kolmekymppisten sukupolvea, joka on tottunut käyttämään palveluita. Yhteistyömme on ollut mutkatonta alusta lähtien, he ovat avoimia ehdotuksille ja uusille ajatuksille”, Salla kiittää.

Mitä Elina ja Eero itse sanovat Tunnetila-palvelusta ja yhteistyöstä Sallan kanssa? Mitä he odottavat ja toivovat uudelta kodiltaan?

Katso ihana video!

Aivoina ja apukäsinä

Erityisesti Kannelmäen kaltaisissa kokonaisvaltaisissa projekteissa Tunnetila-suunnittelija voi olla avuksi monin tavoin. ”Elina ja Eero ovat töissä kiireisiä, ja oli alusta lähtien selvää, että he tarvitsevat avaimet käteen -ratkaisua”, Salla sanoo. ”Olen tuotevalintojen haarukoinnin ja normaalin suunnittelutyön lisäksi auttanut heitä paljon esimerkiksi tarjouspyyntöjen pyörittämisessä.”

Työnkuvassa on ollut myös projektinhallintaa. ”Esimerkiksi toimitusaikojen pituudet voivat tulla asiakkaille yllätyksenä. Saunan laseja voi joutua odottamaan 2–4 viikkoa, keittiötä jopa kuusi viikkoa”, Salla sanoo. ”Tällaiset reunaehdot täytyy ottaa suunnittelussa huomioon, jotta asiakas varmasti saa sellaiset ratkaisut kuin haluaa eikä sellaiset, mitkä nyt sattuu saamaan.”

Marmoria vai mikrosementtiä? Mustaa vai valkoista?

Tunnetila-suunnittelija voi päätyä myös sovittelijaksi, koska asiakaspariskunnat ovat harvoin keskenään asioista aivan yksimielisiä. Näin myös Kannelmäen tapauksessa. Esimerkiksi alakerran vessaan Elina toivoi marmorilaattoja, Eero puolestaan mikrosementtiä. Mikä oli lopputulos? Vessaan tulee marmoria, lattiasta kattoon. ”Suosittelin heille tätä ratkaisua ennen kaikkea kestävyyden vuoksi, ja Eerollekin se oli riittävä argumentti. Mikrosementti on märkätilassa hyvin arka esimerkiksi naarmuille ja tahroille”, Salla perustelee.

Hän ei kuitenkaan jättänyt Eeron toivetta huomioimatta, vaan otti suunnitelmaan ripauksen diplomatiaa. ”Kylpyhuoneeseen tulee suuria laattoja, jotka muistuttavat mikrosementtipintaa. Lisäksi eteisen lisäksi keittiön välitilaan ja takaseinään tulee betonin näköistä sisustusmaalia, joten Eeron toivomaa industrial-henkeä saatiin hyvin suunnitelmaan mukaan.”

Myös keittiössä tarvittiin kykyä kompromissien tekemiseen. Eero halusi mustan keittiön, Elina valkoisen. ”Ratkaisu oli lopulta hyvin yksinkertainen. Keittiön yläkaapeista tulee valkoiset ja alakaapeista mustat”, Salla nauraa.

Salla teki keittiösuunnitelman Blueprint-ohjelmalla.

Onko remppaprojektia ilman yllätyksiä? Ei Kannelmäessäkään. Seuraavassa jaksossa käydään läpi, miten suunnitelmia vaihdetaan lennossa, jos tilanne niin vaatii. Stay tuned!