Joka-aamuinen onni – oma unelmien kylpyhuone

Joka-aamuinen onni – oma unelmien kylpyhuone

Kylpyhuoneremontin kynnyksellä on hyvä pysähtyä miettimään millainen valmis kokonaisuus tekisi juuri sinut onnelliseksi. Mitä jos joka-aamuinen kylppäriin astuminen aiheuttaisi välittömän hyvänolon tunteen, kun ympäriltä löytyisi juuri sinua itseäsi miellyttävät materiaalit ja värit?

Remonttipohdintojen äärellä kannattaa ottaa Tunnetila-suunnittelijan ammattitaito hyötykäyttöön, jolloin valintoihin ja suunnitteluun saa apua heti projektin ensimetreiltä lähtien. Oma visio vahvistuu, kun suunnittelija luo suunnitelmien pohjalta tilasta 3D-mallinnuksen.

Koko suunnitteluprosessi on asiakkaan kuuntelemista, valittavissa olevien materiaalien haarukointia ja tilan parhaan potentiaalin löytämistä. Ammattilainen on mukana luomassa tilaa, josta huokuu asukkaan toiveet.

Värimaailma houkuttelee heittäytymään

Nyt on mistä valita, sillä mallistot huokuvat värejä, luonnonmukaisuutta, industrialisuutta ja persoonallisia ratkaisuja. Tummanvihreä, tummanpunainen, petrooli ja sinapinkeltainen ovat nyt vahvasti läsnä. Mutta myös luonnonmukaisuus eli rikotut vaaleat sävyt, puuta mukailevat laatat, hiekan ja rantakivikon sävyt. Puhtaanvalkoinen ja kovat sävyt ovat saaneet väistyä murrettujen sävyjen tieltä.

Look -malliston laatoissa on erittäin kiiltävä ja eläväinen pinta, jossa värit ja pintakuviot vaihtelevat tehden eri tiloista ainutlaatuisia. Malliston laajasta värivalikoimasta löytyy neutraalien sävyjen lisäksi myös voimakkaita ja kirkkaita sävyjä. Look-laatat ovat näyttäviä kalanruoto- ja pystyladonnassa.

Ghost laatta

Look-malliston vihreä laatta on tällä hetkellä huippusuosittu.

Marmoria ja erottuvia yksityiskohtia

Marmori itsessään on klassikko, mutta se tarjoilee myös rohkeampia vaihtoehtoja erilaisin värivaihtoehdoin. Marmorista luot mielenkiintoisen kokonaisuuden yhdistelemällä erikokoisia ja muotoisia marmorilaattoja, mutta myös puukuosisten laattojen parina.

Ghost laatta

Bistrot-laatta tuo ylellisen fiilikseen tilaan kuin tilaan.

Betoni-imitoinnin oheen halutaan vähän “raffiutta” erottuvan värisillä hanoilla ja vetimillä. Niillä saa murrettuihin sävyihin hyvää terävyyttä.

Ghost laatta

Ghost-laatoissa on ripaus rähjäistä glamouria. Kuvaaja: Stella Keppo

Play Dots laatta

Säväytä yllättävillä yksityiskohdilla! Kuvassa Play-malliston laatat Dots Black ja Marble Black.

Kokovaihtoehtoja ja luovaa ladontaa

Laatan muodoilla ja ladonnalla on suuri vaikutus lopputulokseen. Suuria laattoja ei kannata pelätä, sillä ne eivät pienennä tilaa, kuten yleensä on ollut mielikuvana. 

Pystyladonta luo korkeampaa fiilistä, isot laatat luovat tilan tuntua. Kalanruotoladonta taas on aivan ihana ja persoonallinen valinta. Voit kokeilla myös niin sanottua pystytiililadontaa jossa laatat ovat pystysuunnassa, mutta saumat eivät ole kohdakkain vaan sauma tulee aina edellisen laatan puolivälin kohdalle.

Ghost laatta

Kalanruotoladonta tuo persoonallisen ilmeen lattiaan tai seinään. Kuvassa Look-malliston laatta.

Saumalaastilla viimeistelyä

Saumalaasti tuo kokonaisuuteen joko laattojen muotoa korostavan tai häivyttävän vaikutelman. Valitsemalla saumalaastin sävyn lähelle laatan omaa sävyä saadaan aikaan rauhallinen ja harmoninen kokonaisuus jossa laatan muoto ei niinkään korostu. Joillekin laatoille taas sopii laatasta poikkeava saumalaastin sävy,  esimerkiksi kalanruotoladonnassa tai vaikka kuusikulmaisten laattojen kanssa, jos halutaan korostaa laatan muotoa ja ladontaa. Tämä luo kiinnostavan kokonaisuuden vaikka itse laatta olisi eleetön.

Moni tykkää kauniista mosaiikeista, mutta saattaa arastella niiden käyttöä kylpyhuoneissa laajan saumalaastipinta-alan takia. Mielessä saattaa kummitella vanhat mosaiikit 70-luvulta kulahtaneine saumoineen. Nykyajan saumalaastit ovat kehittyneet hurjasti koostumukseltaan ja puhtaana pidettävyydeltään. Tarjolla on myös likaa ja kosteutta imemätön epoksisaumalaasti, jolloin saumoista tulee lähes yhtä tiivis pinta kuin laatasta. Etenkin vaaleat saumat pysyvät vaaleina pitkään. Tämä pidentää huomattavasti kylpyhuoneen käyttöikää ja se näyttää aivan kuin uudelta pitkään.

Värisilmän valikoimasta löytyvän Ceresit-epoksisaumalaastin työstäminen ja puhdistaminen on paljon helpompaa kuin perinteisten epoksisaumalaastien.

Ghost laatta

Saumalaastin avulla voit korostaa laatoitusta ja muuttaa tilan tunnelmaa tehokkaasti.

Ikioma spa-osasto

Spamainen tunnelma syntyy yksinkertaisella kikalla: valitsemalla samaa laattaa eri koossa seinille ja lattialle. Seiniin voi latoa suurta laattaa ja lattialle saman sarjan ja sävyn pienempää kokoa. Yksinkertaisen nerokas tapa luoda omasta kylpyhuoneesta ylellinen ja hotellin tunnelmaa huokuva.

Riippuen lattiakaivon sijainnista ja lattian kaadoista, voidaan isompiakin laattoja käyttää lattioissa. Etenkin uudis- ja korjausrakennuskohteissa valitaan yhä useammin seinän viereen sijoitettava linjalattiakaivo, joka mahdollistaa suuretkin laatat lattiassa. Toki tällöin täytyy huomioida kaadot ja valita laatta joka ei ole liukas. Isoilla laatoilla luodaan juurikin sitä luksusfiilistä.

Myös tupla-altailla, tuplasuihkuilla ja hyvällä valaistuksella luodaan ylellistä vaikutelmaa helposti. Kaikessa on kyse nerokkaasta tilasuunnittelusta ja viimeistelystä. Pieneenkin tilaan voi saada paljon toimivuutta ja tunnelmaa, kun suunnitteluvaiheessa apuna on ammattilainen. Esimerkiksi laattalista nurkissa tai kulmissa on pieni investointi, mutta sen luoma viimeistelty look on todella kaunis. Listan voi valita esimerkiksi hanojen ja suihkun sävyn mukaan. 

Lapsiperheen sauna- ja pesuhetket sujuvat jouhevasti, kun käytettävissä on kaksi suihkua tai kaksi allasta hampaiden ja käsien pesua varten. Kun säilytyskalusteita on tarpeeksi, pysyvät tavaratkin paremmin niille tarkoitetuilla paikoilla ja kylpyhuoneen siivoaminen sujuu helpommin.

Ghost laatta

Spa-tunnelma syntyy käyttämällä lattiassa ja seinissä saman malliston laattaa. Kuvan laattana Atlantis-malliston sävy nimeltä Sand.

Suunnittelusta toteutukseen

Kannattaa tulla jo projektin alkumetreillä juttelemaan ja suunnittelemaan Tunnetila-suunnittelijan kanssa, jotta ehtii tutustua laajaan varastovalikoimaan eivätkä tilaustuotteetkaan rajaudu näin pois vaihtoehdoista aikataulun takia.

Tiesithän, että voi tilata näytepalvelustamme mallilaattoja kotiin hypisteltäväksi tai tilasuunnittelun yhteydessä pyytää niitä myös suunnittelijalta. Laattoihin on mahdollista tutustua kodin rauhassa ja varmistua omista valinnoistaan. 

Kirjavia tai eläväpintaisia laattoja valitessaan kannattaa niitä tilata useampi kokonaisuuden hahmottamiseksi. Myös jos haluaa leikkiä erilaisilla ladonnoilla, kannattaa tilata useampi laatta testaamista varten, Mallilaatat hyvitetään aina tilauksen yhteydessä.

Ghost laatta

Leikittele erilaisilla laattakuoseilla ja tee itsesi näköinen kylpyhuone! Kuvassa seinän alaosassa ja lattiassa Blend-malliston Concrete Moon -laatta ja seinän yläosassa saman malliston Dots Multiwhite -laatta.

Unelmiesi kylppäri

Rakenna kylpyhuone itseäsi varten. Tee valinnat sydäntäsi kuunnellen. Lopputulos on pitkäaikainen – tee siitä sellainen, että nautit siitä pitkään/ hyvin suunniteltu ja toteutettu kantaa pitkälle… Kannattaa selata lehtiä tai etsiä inspiraatiota vaikka instagramista, pinterestistä tai blogeista. Kuvat auttavat suunnittelijaa löytämään juuri sinun toiveidesi mukaisen lopputuloksen.

Blend laatta concrete iron

Vain mielikuvitus on rajana, kun suunnittelet unelmiesi kylpyhuoneen. Kuvassa Blend-malliston Concrete Iron -laatta sekä Dots Taupe -laatta.