Suomalaisten kesän 2022 ykkösprojekti on terassin kunnostus

Suomalaisten kesän 2022 ykkösprojekti on terassin kunnostus

Suomen kesä on lyhyt, mutta täynnä hommaa. Kun kesäloma alkaa, tartutaan herkästi pensseliin, vasaraan ja sahaan ja aloitetaan ulkokunnostustyöt. Suomalaisten kesän 2022 ykkösprojekti on ehdottomasti terassin kunnostus.

Terassin laajennus, mökin maalaus, aidan kunnostus, kesäkeittiön rakennus… Muun muassa tämmöisiä kesäprojekteja suomalaisilla on.

Kysyimme suomalaisilta Terassitanssit 2022 -kesäkisamme* yhteydessä, mitä he aikovat laittaa kuntoon omalla pihalla, mökillä tai terassilla. Osallistujat kertoivat myös, millainen on heidän unelmien piha tai parveke. Vastauksia saatiin yli 7 000.

Terassin kunnostus

Terassin öljyäminen tai maalaaminen on ehdottomasti suomalaisten ykkösprojekti. Yli 90 % vastaajista kertoi kesäremppakohteenaan olevan terassi.

Värisilmä terassin kunnostus

Terasseja sisustetaan ahkerasti erilaisilla tunnelmavaloilla, matoilla, tyynyillä ja kukilla. Viihtyisällä terassilla nautitaan niin arjen aamukahveista kuin illanistujaisista ystävien kanssa.

Terassit ovat säävaihteluiden armoilla ja kaipaavat aika ajoin uutta öljyä tai maalia pintaan. Paras sää öljyämiselle on pilvipoutainen keskikesän päivä. Projekti kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta pinta ehtii kuivua ennen mahdollista yökastetta.

Öljyämisen ja maalaamisen lisäksi suomalaiset laajentavat terassejaan. Nurmi saa väistyä, jotta terassille saadaan mahtumaan mukavasti niin grilli, pöytäryhmä kuin aurinkotuolitkin. Moni toivoo terassilleen myös paljua tai poreammetta.

Pienempiäkin projekteja terasseille tehdään, kuten yksittäisten lautojen vaihtamista ja kaiteen korjaamista.

Mökin seiniin uutta väriä

Toinen suomalaisten suosima kesäprojekti on talon tai mökin maalaus. Ulkoseinien maalaus on iso urakka, jota ei ihan joka vuosi halua eikä tarvitsekaan tehdä.

Värisilmä talon maalaaminen

Viimeistelty maalipinta ei ole vain kauniin ja huolitellun näköinen, vaan se myös suojaa taloa säävaihteluilta.

Kunnon pohjatyöllä ja maaleilla talo pysyy kauniina ja suojattuna säävaihteluilta useamman vuoden.

Täydellinen maalaussää on pilvinen ja lämpöasteet 15 ja 20 välillä.

Trendikäs pergola

Pergola eli kevyt katosrakennelma on ollut viime vuosien suurin terassitrendi ja se näkyy myös Terassitanssien vastauksissa. Yhä useampi suomalainen haaveilee tai toteuttaa oman pergola-unelmansa omalle pihalleen tai mökilleen.

Värisilmä pergola

Vehreä pergola kutsuu luokseen viihtymään ja viettämään aikaa.

Pergola voi olla osana terassia tai rajata pihamaalle oman rauhaisan istuskelualueensa. Pergoloita rakennetaan myös pihasaunojen, paljujen ja uima-altaiden ympärille.

Unelmien piha

Unelmien pihoja, terasseja ja parvekkeita on yhtä monta kuin on suomalaisiakin, ja unelmiahan meillä riittää.

Suomalaisten unelmien piha on helppohoitoinen, mutta kaunis ihailtavaksi. Usein se tarkoittaa paljon kukkia ja viherkasveja.

Värisilmä kesäkeittiö

Kesäkeittiöiden suosio sen kun jatkuu, erityisesti kesämökeillä. Mikäs sen ihanampaa kuin hoitaa arkiaskareita nauttien samalla kesäpäivistä ja mökkimaisemista.

Suomen kesä on lyhyt ja siitä halutaan nauttia säällä kuin säällä. Moni haaveileekin kesäkeittiöstä, jossa kokkailla ihania kesäherkkuja. Kesäkeittiön yhteyteen unelmoidaan myös vehreää pergolaa ja istuskelualuetta, jossa nauttia lämpimistä kesäilloista yhdessä ystävien kanssa.

Kun rakennuspuuhiin ryhdytään, loppuu puhti usein viimeistään viimeistelyiden kohdalla. Usein suomalaisten unelma onkin valmis piha, terassi tai parveke.

*Terassitanssit 2022 vastauksia kerättiin 2.5.-31.7.2022 välisenä aikana.