PANSSARI AKVA A 2,7L PELTIKATTOMAALI

75,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Panssari Akva

Puolihimmeä, kestävä peltikattomaali:
Panssari Akva on vesiohenteinen akrylaattimaali, jonka voi levittää joko sivellen tai ruiskuttaen. Sen värin ja kiillon säilyvyys ovat erinomaisia. Panssari Akva soveltuu sekä sinkittyjen peltikattojen että useimpien maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen maalaamiseen.

Kestää uv-säteilyn rasitukset:
Panssari Akvan modifioidut akrylaattisideaineet ovat erittäin kestäviä uv-säteilyn rasitusta vastaan. Siksi sen värin ja kiillon kestävyys on erittäin hyvä. Pinta myös hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana.

Kestävä, joustava maalipinta:
Vesiohenteisen akrylaattimaalin pinta on joustava ja se elää mukana pellin liikkeissä. Rostex Super Akva -pohjamaalia käytettäessä menetelmästä tulee täysin vesiohenteinen.

Monipuolinen soveltuvuus:
Panssari Akva soveltuu sinkityille peltikatoille ja useimmille maalipinnoitetuille ohutlevypinnoille (ei pvdf-pinnat). Vanhat alkydimaalipinnat voidaan maalata Panssari Akvalla ilman pohjamaalausta.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

2.6 Katto- ja metallipohjamaalit

Riittoisuus

n.8m²/L kertalevitys

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 9L, 18L ja valmisväri 10L.

Ohenne

Vesi

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Peltikatot ja -seinät, sekä teräsrakenteet kuten vesikourut, syöksytorvet ja suojapellit. Soveltuu suoraan aikaisemmin alkydi- tai akrylaattimaalilla maalatuille pinnoille ja teollisesti maalipinnoitetuille teräsohutlevyille (PVC, PURAL, POLYESTERI, AKRYYLI).


Maalaamattomat sinkityt teräskatteet sekä alumiini-, ja teräspinnat tulee ensin pohjamaalata Rostex Super Akva tai Rostex Super pohjamaalilla. Alumiinipinnat tulee karhentaa ennen pohjamaalausta.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana pitää ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Ilman suhteellinen kosteus, lämpötila ja tuulen nopeus vaikuttavat voimakkaasti kuivumisnopeuteen.


Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, ettei vesi haihdu liian nopeasti. Tällöin maalipintaan saattaa muodostua huokosia, tarttuvuus heikentyä, ilmentyä kuplia ym. Huoltomaalatessa tulee välttää olosuhteita, joissa maali kuivuu nopeasti (kuumat ja tuuliset olosuhteet).


Panssari Akvan sivelyaikaa voidaan pidentää jonkin verran ohentamalla maalia vedellä max. 10 %. Liiallinen ohentaminen ja maalaaminen epäsuotuisissa olosuhteissa voivat aiheuttaa maalin valumista. Ajoita maalaustyö niin, että maalikalvo ehtii kuivua ennen iltakasteen laskeutumista. Älä maalaa, jos sateen riski on suuri.

Esikäsittely Maalatut pinnat/teollisesti maalipinnoitetut pinnat:

Puhdista mahdolliset ruosteiset kohdat (puhdistusaste St2) ja poista irtoava pinnoite/maali kaapien ja teräsharjaten. Puhdista maalattavat pinnat Panssaripesulla epäpuhtauksista, kuten liasta, rasvasta, öljystä, vahasta jne., tuotteen käyttöohjeiden mukaisesti. Käytä harjaa apuna. Huuhdo pinnat huolellisesti, mieluiten painepesulla. Pohjamaalaa metallipaljaat pinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla.


Maalaamattomat sinkityt, teräs- ja alumiinipinnat:

Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Puhdista ensin mahdolliset ruosteiset kohdat kaapien ja teräsharjaten puhdistusasteeseen St2. Poista mahdollinen valkoruoste harjaten tai hioen. Poista pinnalta lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt Panssaripesu-pesuaineella harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa sinkityt pinnat sekä karhennetut alumiini- ja teräspinnat kertaalleen Rostex Super Akvalla tai Rostex Superilla.


Teollisesti maalipinnoitetut pinnat:

Selvitä alkuperäisen pinnoitteen tyyppi, kunto ja tarttuvuus. Tarkista pinnoitteen valmistajalta myös huoltomaalattavuus ja erillisen pohjamaalin tarve. Katso tarkemmat ohjeet Kattopintojen käsittelyoppaasta, Tikkurilan internetsivuilta tai soita Tikkurilan Maalilinjalle.


MAALAUS:

Esikäsitellyt pinnat (ks. esikäsittely) maalataan Panssari Akvalla 1-2 kertaan siten, että saavutetaan 50-80 µm kuivakalvonpaksuus. Kiinnitä huomiota oikean siveltimen valintaan. Suositus: Tikkurilan kattomaalisivellin T6. Kattotiiliprofiilipinnat suositellaan maalattavaksi ruiskuttamalla.


Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä 10 litraan maalia 1/3 litraa Liukueste-jauhetta. Liukuestettä käytettäessä on käsittely-yhdistelmässä oltava kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäinen sisältää liukuesteen.


TYÖVÄLINEIDEN PUDISTUS:

Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


HOITO-OHJEET:

Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


HUOLTOKÄSITTELY:

Panssari Akva peltikattomaalilla maalattu pinta voidaan huoltomaalata Panssari Akva peltikattomaalilla.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä: 2012 442 Peltikattojen vesiohenteiset pintamaalit RL 11…13 , 443 Metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit RL 11…13 , 446 PVC-pinnoitettujen teräsohutlevyjen vesiohenteiset huoltomaalit RL 11…13 (RT-luokitus)

448 PUR-, polyesteri- ja akryylipinnoitettujen teräsohutlevyjen vesiohenteiset huoltomaalit RL 11…13


Perusmaalit A ja C

Värisävyt Sävytettävissä Tikkurilan Peltikattomaalit värikartan mukaan, saatavissa myös suurin osa Puutalot-värikartan sävyistä, sekä Ruukin värikartan mukaiset värit.


Vakiovärit: Musta (0202), Vanha kupari (0296), Raudanpuna (0384), Grafiitinharmaa (0514).


Kiiltoryhmä: Puolihimmeä (4/RT-luokitus)


Riittoisuus: n. 8 m2/l/kertalevitys. (Ruiskutettaessa vastaa n. 100-125 ?m märkäkalvonpaksuutta).


Pakkaukset: A- ja C-perusmaalit 0,9 l, 2,7 l, 9 l ja 18 l. Vakiovärit 10 l.


Ohenne: Vesi


Työtapa: Sively (sivellin T6), ruiskutus. Ruiskutuksessa käytetään suurpaineruiskusuutinta 0,013″ – 0,017″ (nimelliskulma 40° – 50°) ja tuotetta ohennetaan tarvittaessa max 10 til.-%.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %: 1-3 tuntia. Päällemaalauskuiva 24 tunnin kuluttua.


Kiinteäainetilavuus: n. 40 %.


Tiheys: n. 1,0 kg/l, ISO 2811.


Varastointi: Suojattava pakkaselta.


EU VOC -raja-arvo (cat A/i) 140g/l(2010) : Panssari Akva sisältää VOC max. 140 g/l.