PURE CLICK 55 CLASSIC OAK GREY VINYYLILANKKU 2,16M2/KRT

88,34 /krt

(40,90 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Pure Click 55-vinyylilankkumallisto sisältää 17 tyylikästä mallia, joista löytyy varmasti mieleinen lattia lähes kaikille. Leveät 1-sauvaiset lankut antavat lattialle rauhallisen ja laadukkaan ulkonäön. Värisävyissä on valinnanvaraa vaaleista harmaisiin ja ruskeista tummiin vaihtoehtoihin. Pinnan struktuuri tekee lattiasta luonnollisen näköisen, ja viisteet lankkujen sivuilla tuovat jokaisen laudan hyvin esille. Yhtenäisen ilmeen viimeistelevät kaikille Pure Click 55 malleihin sävytetyt jalkalistat.
Käyttöluokka 23/33. M1 päästöluokka.

https://vimeo.com/manage/videos/688807275/a92b23ae58/privacy

https://vimeo.com/manage/videos/688808226/3896989b73/privacy

Tuotetiedot

Paksuus

5 mm

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/33

Laudan mitat

1326x204x5 mm

Pintakäsittely

DS / R10

Paloluokka

Bfl-s1

Pinnan vahvuus

0,55 mm

Kiinnitystapa

Taittopontti

Liukkaudenestoluokitus

R10

Ympäristömerkintä/sisäilmaluokitus

M1

Takuu

25 vuotta kotikäytössä, 10 vuotta julkisissa tiloissa

Käyttökohteet

Vinyylilattia on helppohoitoinen ja käytännöllinen lattiamateriaali. Vinyyli kestää kosteutta ja kovaakin kulutusta, mutta ennen kaikkea se on mukava jalan alla. Vinyyli sopii kodin kaikkiin tiloihin, erinomainen valinta lapsi- ja kotieläinperheille. Ohut vinyylilankkulattia voidaan hyvin asentaa myös vanhan tasaisen ja kiinteän lattiamateriaalin päälle. Taittopontti tekee asentamisesta nopeaa.


Alusta ja olosuhteet

Huoneessa on säilytettävä normaali huonelämpötila (vähintään +18 °- +25 °C) , ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-75 %. Vinyylilattia toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 t.) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa ennen asennusta. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on +27 °C.


Vinyylilattia asennetaan aina kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, niin sanotusti uivaksi lattiaksi. Uivalla lattialla tarkoitetaan sitä, ettei vinyylilattiaa liimata tai muutoinkaan kiinnitetä alustaan mistään kohdasta.

Tarkista ennen asennusta aluslattian suoruus: Suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm 2 metrin matkalta. Tarvittaessa oikaise lattia tasoitteella tai levyttämällä. Vinyyli voidaan asentaa useimpien kovien lattioiden päälle. Tekstiilimatto ja muut joustavat lattiamateriaalit on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti.


Tarkista ennen asennusta aluslattian kosteus: Kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH).

Välipohjarakenteissa asennetaan tarvittaessa aluslattian päälle vinyylilankkujen askelääneneritykseen tarkoitettu alusmateriaali Dreamtec +.


Asennus ja hoito-ohje

Asennusohje


Tarkista aina ennen asennuksen aloittamista riittävässä valaistuksessa, että asennettava tuote on ehjä. Viallista tuotetta ei saa asentaa. Asennus suoritetaan avaamalla useampi kartonki yhtä aikaa, joista otetaan lankkuja vuorotellen mahdollisten sävyerojen tasaamiseksi. Tämä myös varmistaa että valmis lattia näyttää mahdollisimman luonnolliselta. Asenna laudat valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Mikäli asennat vinyylin vanhan puulattian päälle, asenna se ristiin vanhan lattian suuntaan nähden. Dreamclick taittopontin asennuksen voi aloittaa joko seinän viereltä tai keskeltä lattiaa. Yleisin tapa on aloittaa asennus vinyylilaudan pitkä reuna suoraa seinää vasten, leikkaa pontin kiinnikkeet pois siten että seinää vasten tulee suora tasainen sivu.

Jätä vähintään 5 mm liikuntavara kiinteisiin rakenteisiin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Liitä päädyt yhteen painamalla kevyesti, siten että se lukitsee pontin. Seuraavilla riveillä aloita n. 30 cm pituisella lankulla jossa on vähintään 3 pontin kiinnikettä. Jokaisessa pakkauksessa on mukana kuvallinen ohje liitoksesta. Vierekkäisten lankkujen limityksen on oltava aina vähintään 30 cm. Jatka samalla tavalla rivi kerrallaan. Muista lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Leikkaa myös viimeisen rivin lankuista pontti pois ja huomioi että sen pitää olla yli 5 cm leveä. Mikäli lattia on yli 20 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee tehdä lisäksi aina eri huonetilojen välille. Vinyylilattiaa ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Tee läpivientejä varten halkaisijaltaan vähintään 10 mm suuremmat reiät. Poista asennuskiilat kun lattian asennus on valmis.


Hoito-ohje


Käyttöönottopuhdistus Irtolika poistetaan. Pesu asennuksen jälkeen heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella. Höyrypesurin käyttö tai koneellinen hoito ei ole sallittua.


Ylläpitopuhdistus


Suoritetaan miedolla yleispuhdistusaineella jonka pH-arvo on 6-8. Tahranpoisto Tahrat poistetaan mahdollisimman nopeasti neutraalilla yleispuhdistusaineella (pH 6-8). Öljy, väriliidut ja tussi poistetaan mineraalitärpätillä tai puhdistusspriillä.


Vahaus


Vinyylien pinnassa on PUR-käsittely, jonka takia niitä ei vahata


Ennakoiva hoito


Sisääntulojen kohdalla käytetään ovimattoja (ei kumipohjaisia) liankerääjinä. Kumipintaisista tavaroista tai jalkineista saattaa jäädä jälkiä vinyylin pintaan, joten niiden säilytys kenkätelineissä tai käytävämattojen päällä. Kiinnitä huonekalujen jalkoihin huopapalat, joilla estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan. Pyörillä varustettujen tuolien ja pöytien kohdalla käytettävä siihen tarkoitettua lattiasuojaa.