VINHA VVA 11,7L PEITTÄVÄ SUOJA PUULLE

109,00 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Puolihimmeää ja peittävää suojaa:
Vesiohenteisen Vinhan sideaineena on käytetty alkydivahvisteista akrylaattia. Se soveltuu uusien tai aiemmin käsiteltyjen ulkoseinien, ikkunanpuitteiden ja vuorilautojen pintakäsittelyyn. Vinhalla onnistuu myös tummaksi kuullotetun puun käsitteleminen vaaleamman näköiseksi.

Erinomaista säänkestoa:
Vinha on kehitetty kestämään Suomen ääriolosuhteita. Pinta joustaa ja elää alustan ja vuodenaikojen mukaan. Vinha muodostaa vedenkestävän maalipinnan, joka läpäisee vesihöyryä ja siten päästää kosteuden hyvin ulos rakenteesta.

Jättää puunsyyt näkyviin:
Puolihimmeä Vinha jättää puunsyyt kauniisti nävyviin pintaan ja säilyttää samalla puun luonnollisen ulkonäön niin lauta- kuin hirsipinnallakin.

Erinomainen huoltomaali:
Joustavana sekä hengittävänä tuotteena Vinha on erinomainen huoltomaali aiemmin kuultavilla tai peittävillä tuotteilla käsitellyille puujulkisivuille.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

2.3 Puunsuojat ja kuullotteet

Riittoisuus

Höylätyille pinnoille 8-10 m²/L, sahatuille pinnoille 4-6 m²/L.

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 7,2L, 9L, 11,7L, 18L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively tai ruiskutus

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu uusille ja aikaisemmin Vinhalla, puupintojen ulkomaaleilla tai kuullotteilla käsitellyille pinnoille, sahatuille ja höylätyille pinnoille sekä painekyllästetylle puulle. Soveltuu myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille. Ei sovellu lattioiden käsittelyyn. Ulkoseinät, ikkunanpuitteet, vuorilaudat yms.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


ESIKÄSITTELY:

Puhdista käsittelemätön puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Akvabase -pohjustuspuunsuojalla. Poista aikaisemmin käsitellyltä pinnalta irtoava aines teräsharjalla. Pese homehtuneet ja sinistyneet pinnat Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella käyttöohjeen mukaan. Suojaa puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Akvabase-pohjustuspuunsuojalla. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla.


MAALAUS:

Sekoita Vinha perusteellisesti ennen käyttöä. Vinha käytetään yleensä sellaisenaan, ohennetaan tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä tai ruiskulla uusille pinnoille 2 kertaa ja huoltomaalauksessa 1 tai 2 kertaa riippuen alustan väripoikkeamasta sekä käsiteltävien pintojen kunnosta. Käsiteltäessä painekyllästettyä puuta vaaleilla sävyillä, levitä 2-3 kertaa. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä erä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti.


Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.


Huoltomaalaus: Vinha voidaan huoltomaalata Vinhalla. Kertamaalaus riittää jos käytetään samaa väriä.


Varmista hirren kunto ja hirsirakenteen toimivuus ennen pintakäsittelyä. Katso lisätietoa:


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Pese vedellä. Hieman kovettuneen tuotteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


HOITO-OHJEET:

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.


Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


Varastointi: Suojattava pakkaselta.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 463 Puujulkisivujen vesiohenteiset peittosuojat RL 11…13


Perusmaalit: VVA ja VC


Kiiltoryhmä: Puolihimmeä (4/RT-luokitus)


Riittoisuus: Sahatulle pinnalle 4-6 m2/l.Höylätylle pinnalle 8-10 m2/l.


Pakkaukset: 0,9 l, 2,7 l, 7,2 l, 9 l, 11,7 l ja 18 l


Ohenne:Vesi


Työtapa: Sively, ruiskutus.


Korkeapaineruiskutus

-suutin 0,018″ – 0,023″

-ohennemäärä 0 – 10 til. %.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kosketuskuiva 1 tunti. Seuraava käsittely voidaan tehdä n. 2 tunnin kuluttua. Alhaisemmassa lämpötilassa ja kostealla säällä kuivumisaika on pidempi.


Kemikaalienkestävyys :Hyvä myös teollisuusilmastossa.


Kiinteäainetilavuus 30-37 %.


Tiheys 1,1 – 1,2 kg/l, ISO 2811.


EU VOC -raja-arvo: (cat A/e) 130g/l(2010). Vinha sisältää VOC max. 130 g/l.