Uusi maalipinta tuo eloa

Uusi maalipinta tuo eloa

Piti pieni hetki miettiä, mitä keksin  kesälle. Katselin hetken ympärilleni täällä mökillä ja tajusin saman tien.

Nyt on hyvä hetki puhua taas maalaamisesta tai pikemminkin kunnostamisesta. Olen nimittäin sutinut täällä monta hyllyä ja lipastoa uuteen uskoon, sellaista vähän elämän kolhimaa. Kummasti kuitenkin tuo uusi maalipinta on aina tuonut uutta eloa ja vielä suhteellisen pienellä vaivalla. Ja parasta on ollut se tekeminen itse, oman kädenjäljen näkeminen ja tietysti komea lopputulos – useimmiten rojusta. Ja onhan tämä myös edullista ja ekologista sisustamista eli sellaista, mistä itse pidän.

uusimaalipinta1

Tämä vanha Lundia-lipasto löytyi Kierrätyskeskuksesta 20 €:lla.  Hioin vanhan lakan pois ja maalasin laikukkaan ja kellastuneen mäntypinnan Helmi-kalustemaalilla 3-4 kertaan. Helpottamaan maalausta, suosittelen kuitenkin aina käyttämään pohjamaalia.

uusimaalipinta2

Pikku lipasto on löytö vajasta ja hylly sen päällä on edullinen kirpputoriostos. Näille kaveruksille on tehty sama käsittely eli kevyt hionta ja maalaus.

uusimaalipinta3

Tämä messinkireunainen kaunotar löytyi halkopinon alta, mökkimme vajasta aikoinaan. Pinta oli jo pahasti saanut kulumaa, mutta hionta ja kalustemaalia pintaan, muuttui tyyli täysin. Tuollainen vieno vihreänharmaa löytyy muuten Värisilmän Lumo-värikartasta nimeltä Kepeä.

Ei muuta kun mukavaa kesää! Ja muistakaa katsella niitä ”vanhoja rojuja” avoimin silmin. Monesta kuoriutuu kaunotar pienen kohennuksen kautta. Niin ja vielä yksi vinkki – Muistakaa luonnonkukat, ne ovat nyt kauneimmillaan.

 

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!